Ans Wijnen

Ans WijnenCoaching en advisering zijn twee begrippen die als een rode draad door mijn leven lopen. Ik ben begonnen als leerkracht basisonderwijs. Een geweldige baan, waarin ik merkte dat mijn kwaliteiten vooral tot recht kwamen in het begeleiden van volwassenen en het leidinggeven. Na een aantal jaren als leidinggevende gewerkt te hebben, ben ik overgestapt naar het onderwijs aan een Pabo in Zwolle. Hier richtte ik mij op de opleiding van schoolleiders waar ik kerndocent werd bij Magistrum en de nascholing van teams en leerkrachten realiseer. Omdat een steeds groter deel van mijn werkzaamheden bestond uit coaching en procesadvisering, ben ik verschillende opleidingen op dit gebied gaan volgen, waaronder supervisiekunde en de NOVO opleiding. Uiteindelijk ben ik mijn eigen praktijk begonnen. Daarnaast ben ik nog steeds betrokken bij het onderwijs en de nascholing op de Pabo in Zwolle.

Ik houd van mijn werk, vooral omdat het altijd om mensen gaat, individueel of in een organisatie. Om het opsporen van blokkades en het zoeken naar de kwaliteiten van iemand (of van een organisatie), om het vinden van verrassende oplossingen. Uiteindelijk gaat het steeds om het ontwikkelen van nieuw perspectief. Ik vind het elke keer weer geweldig om te zien hoe in een gezamenlijk proces een vitale ruimte kan ontstaan. Het zijn deze ervaringen die mij inspireren mij steeds opnieuw volledig in te zetten – met een luisterend oor en een kritische blik. Met een eerlijk oordeel, vanuit een stimulerende betrokkenheid.

Zo’n proces kost soms tijd, en die neem ik dan ook. Uiteindelijk gaat het om het resultaat, en daar telt maar één ding: kwaliteit. Voor minder wil ik niet gaan…